Tojás reggeli, omlett

Az omlett egy olyan étel, melyet bármikor fogyaszthatunk, de leginkább reggelire szoktuk készíteni.

Teljes mértékben egyénre szabható, ugyanis készülhet zsírosan kolbásszal, vagy csak zöldségekkel, de megbolondíthatjuk számtalan fűszerrel is. Tehát kijelenthetjük, hogy akár egy nagyon egészséges és laktató napindító étel is lehet.

Tojás reggeli, omlett

Ezen a vonalon haladva egy kicsit különleges, és egészségesebb verzióját fogjuk elkészíteni. Ízlés szerint variálható, illetve bővíthető a feltétek változatossága.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 ek vaj
  • 1 kisebb paradicsom
  • 10dkg cukkini
  • 1 közepes db kápia paprika
  • kis fej vöröshagyma
  • ízlés szerint snidling, bazsalikom
  • 10dkg trappista

Elkészítés:

A tojásokat feltörjük egy tálba, felverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket. A zöldségeket kedvünk szerint felaprítjuk és hozzáadjuk a sajttal együtt a tojásokhoz.

A felhevített serpenyőbe tesszük a vajat, ha megolvadt beleöntjük a keveréket. Ez a lépés is ízlés szerint készíthető, vagy keverjük és a végén egy rántottát kapunk, vagy egy lapban piteszerű formára hagyjuk átsülni.

Amikor teljesen átsült a tojás,  friss zöldfűszerekkel díszítve tálaljuk!