Napjainkban egyre divatosabbá váltak a superfood ételek, melyek tele vannak tápanyaggal, vitaminnal és jót tesznek az alakunknak.
A rohanós mindennapokban is praktikus étel, mert gyorsan elkészíthető és könnyen elcsomagolható akár a munkába is.
Kerülhet bele hús, de lehet vegán is. Igazából teljes egészében az ízlésünkre és a fantáziánkra van bízva, milyen összetevőkkel szeretnénk készíteni.
A gabonaféle lehet bulgur, kuszkusz, vadrizs vagy quinoa, mellé a növényi fehérje a bab, csicseriborsó, vagy tofu. Állati fehérje lehet csirke, kacsa vagy akár garnélarák is. Legtöbb esetben a zöldségek nyers formában jelennek meg a tányéron, mint például az avokádó, borsó, paradicsom, répa és salátafélék, illetve lepirítva és párolva a cukkini, édesburgonya.
A végére szószt is készíthetünk, mely növényi zsírban gazdag és fűszerekkel ízesített. Ilyen például a tahini, halszósz, joghurt, oliva olaj, valamint díszítésként lenmag vagy szezámmag.
Egyik kedvenc receptem:
- csirkemell grillezve, felcsíkozva
- répa reszelve
- koktélparadicsom
- kápia paprika csíkokra vágva
- avokádó lapokra szelve
- citromlé, fokhagyma, szezámolaj szósznak
- díszítésként megszórva fekete szezámmaggal