Hűtőgép alkatrészek cseréje házilag

Egy hűtőgép alkatrész beszerzése ma már egyáltalán nem bonyolult dolog, hiszen a műszaki boltoknak napjainkban se szeri, se száma. Sőt, az internetes webshopok palettája is napról-napra terebélyesebb. Ha odafigyelünk a rendellenesen működő fridzsiderünk intő jeleire, egy kis puhatolózással és utánajárással előbb-utóbb a rosszalkodó hűtőgép alkatrész is előkerül.

Hűtőgép zsanér csere, alkatrész beszerzése

A leggyakrabban kopó hűtőgép alkatrészek

Sajnos az idő vasfoga senkit és semmit nem kímél. Nem kivétel e szomorú sors alól kedvenc hűtőnk sem, ugyanis vannak olyan kopó alkatrészei, amelyek egy idő után jó eséllyel felmondják a szolgálatot. Ezek a komponensek azonban saját kezűleg is könnyen kicserélhetők, így nem kell feltétlenül szakmai segítségért folyamodni.

Amikor meleg a helyzet

Amennyiben azt vesszük észre, hogy a berendezés ajtaja nem záródik rendesen, esetleg kondenzvíz, vagy ne adj Isten penész nyomai is felbukkannak, nagy valószínűséggel a hűtő szigetelése használódott el. Szerencsére új ajtógumit már pár ezer forint ellenében is kaphatunk, házilagos cseréje pedig néhány egyszerű mozdulattal megoldható.

Cserére szorulhat hűtőajtó zsanérja is

A hűtőgépek ajtajainak másik Achilles-sarka a zsanérok képében testesül meg. Mivel ezek az elemek is folyamatos igénybevételnek vannak kitéve, idővel megkophatnak, vagy akár el is törhetnek. Ebben az esetben sincs ok a pánikra, hiszen egy megfelelő alakú és méretű csavarhúzóval pillanatok alatt újakra válthatjuk azokat. A kiszemelt hűtőgép alkatrész megvétele előtt mindenképp ellenőrizzük le, hogy az kompatibilis-e a mi berendezésünkkel, másképp kellemetlen meglepetésekben lehet részünk.