Ha jön a kellemes tavaszt, azt mi sem jelzi jobban, minthogy megjelennek a boltok polcain a friss medvehagyma csokrok. Vétek lenne kihagyni az ételekből annak, aki szereti a hagymás ízeket. Most egy medvehagymás-túrós pogácsa receptet mutatok.
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 2 db tojássárgája
- 50 g friss élesztő
- 1.5 dl langyos tej
- 1 csipet cukor
- 250 g margarin
- 4 kk. só
- 120 g görög joghurt
- 0.5 csokor medvehagyma
- 70 g tehéntúró
- 1 db tojás (a tetejére)
- 150 g trappista sajt (vagy füstölt sajt, reszelve)
Elkészítés:
Langyos tejbe tesszük az élesztőt egy kis cukorral, felfuttatjuk (kb. 10perc), ezután minden hozzávalót egy edénybe teszünk, és jól összedolgozzuk. 2 órát melegen, letakarva pihentetjük.
Amikor megkelt, kézzel átgyúrjuk, majd nyújtódeszkán kézzel szétlapítjuk 2cm vastagságúra, és pohárral formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojással, és megszórjuk a sajttal. Arany barnára sütjük kb. 20-25 percig, 190 fokon.
Hidegen és melegen is nagyon finom lesz, akár vendégvárónak, vagy utazáshoz útravalónak is kiváló.
Sütési hőfok: 190°C Sütési idő: 20 perc Előkészítési idő: 20 perc