Medvehagymás- túrós pogácsa

Ha jön a kellemes tavaszt, azt mi sem jelzi jobban, minthogy megjelennek a boltok polcain a friss medvehagyma csokrok. Vétek lenne kihagyni az ételekből annak, aki szereti a hagymás ízeket. Most egy medvehagymás-túrós pogácsa receptet mutatok.

Medvehagymás- túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 50 g friss élesztő
  • 1.5 dl langyos tej
  • 1 csipet cukor
  • 250 g margarin
  • 4 kk. só
  • 120 g görög joghurt
  • 0.5 csokor medvehagyma
  • 70 g tehéntúró
  • 1 db tojás (a tetejére)
  • 150 g trappista sajt (vagy füstölt sajt, reszelve)

Elkészítés:

Langyos tejbe tesszük az élesztőt egy kis cukorral, felfuttatjuk (kb. 10perc), ezután minden hozzávalót egy edénybe teszünk, és jól összedolgozzuk. 2 órát melegen, letakarva pihentetjük.

Amikor megkelt, kézzel átgyúrjuk, majd nyújtódeszkán kézzel szétlapítjuk 2cm vastagságúra, és pohárral formázzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük tojással, és megszórjuk a sajttal. Arany barnára sütjük kb. 20-25 percig, 190 fokon.

Hidegen és melegen is nagyon finom lesz, akár vendégvárónak, vagy utazáshoz útravalónak is kiváló.

Sütési hőfok: 190°C        Sütési idő: 20 perc          Előkészítési idő: 20 perc