Az autófóliázás előnyei

Költséges az újrafényezés vagy más színt szeretne az autójára? Ezzel a megoldással bizony kitűnhet a sorból, ugyanis olyan design szerint turbózhatja fel a járművét, amilyennel csak szeretné.

Az autófóliázás több féle technikai módon kerülhet felrakásra. A fóliák fajtái is különbözőek, a paletta nagyon színes.

Első körben alaposan le kell tisztítani a felületet, hogy a fólia rendesen rá tudjon tapadni. Szét kell szedni elemeire a járművet, mert így könnyebb a művelet és a szennyeződést mindenhol el lehet távolítani. A felhelyezést segíti a hőlégfúvós melegítés, majd egy speciális spatulával el kell simítani.

Az felhelyezett részeknél marad pár centi felesleg, melyet sniccerrel el lehet távolítani. Az egész műveletet nagyon precízen kell végezni, fontos a megfelelő tudás hozzá. Így ha tökéletes eredményt szeretnénk elérni, nem érdemes otthon próbálkozni vele.

A fóliával az autó lehet akár fényes, matt, színes, sötétített, hő védő és még számtalan fajta. Megvédi a karosszériát a felverődő kavicsoktól, portól, ultraibolya sugárzástól, a hő védő fóliával pedig, kevesebbet kell járatni a klímát. Az üveg fóliázásával elérhető a belátásmentes állapot, illetve a biztonsági fólia megnehezíti az üveg betörését. Extra tényező, hogy akkor is lefóliázhatjuk az új autónkat, ha eredeti állapotában szeretnénk később eladni, karcolás és hibamentesen.

Az autófóliázás előnyei