Négy kiváló gyógynövény tea

Bár a modern orvostudomány nélkülözhetetlen a társadalom egészségi állapotának javításában, a természetben rengeteg olyan gyógynövény található, amelyek tökéletesek bizonyos betegségek kezelésére. A legtöbbet már évezredek óta ismeri és használja az emberiség, sőt a gyógyszerek megjelenéséig gyakorlatilag az egyetlen lehetőséget kínálták a gyógyulásra.

Gyógynövény teák

A gyógynövények a hatóanyaguk alapján eltérő csoportba sorolhatók, vannak például immunerősítő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális típusok is. A fogyasztásuk általában egyszerű módon, teafőzet formájában történik. Ebben a cikkben a négy legismertebb gyógynövény teáról olvashattok részletesebben.

Diófalevél tea: A közönséges diófának nem csak a csonthéjas termése, de a levelei is hasznosíthatók. A diófalevél tea megtisztítja a vért, csökkenti a magas vérnyomást, segíti az emésztést, ugyanakkor a bőrkiütések kezelésére is alkalmazhatjátok. Napi 1-3 csészével fogyasztható és maximum 6 hétig iható, utána pedig 4 hét szünet.

Diófalevél tea

Csalántea: A csalán egy olyan gyógynövény, ami Magyarországon szinte mindenhol megtalálható, így  könnyű beszerezni. Enyhíti a cukorbetegség kellemetlen tüneteit, serkenti az immunrendszert és hatékonyan küzd a tavaszi fáradtság ellen.

Csalán tea

Tőzegáfonya tea: A tőzegáfonya különösen a nők számára lehet ismerős. Elsősorban a felfázásos tünetek kezelésére szokták használni, de húgyúti fertőzésnél a férfiaknak sem árt fogyasztani. A húgyhólyag gyulladásának csökkentésével kezeli a betegséget.

Tőzegáfonya tea

Zöld tea: A Kínából származó zöld tea az alacsony koffeintartalma ellenére is kiválóan élénkít. Remek antioxidáns és előmozdítja a fogyókúra hatékonyságát. A kutatási eredmények szerint pedig fontos szerepe van a daganatok megelőzésében.

Zöld tea