A friss babérlevél kellemes ízt ad az ételeknek

Hazánkban sajnos a halak fogyasztása nem túl népszerű. Ezt lehet magyarázni azzal, hogy nincs tengerünk, de igazából az édesvízi halak sem túl kedveltek. A halak árait szokták kifogásként megjelölni, de érthetetlen, hogy az emberek szívesebben adnak ki pénzt gyógyszerre, mint egészségesebb táplálékra.

Pedig már nálunk is nagyon sokfajta hal – tengeri és édesvízi egyaránt kapható. Az egyik kedvező árral rendelkező a makréla, ami nagyon sokféle módon elkészíthető. A legjobb úgy lesz, ha roston, vagy olajban egy kis fokhagymával és rozmaringgal.

Jól illik hozzá, a babérlevél is, amit beletehetünk az olajba, de a parázsba is, mert kellemesen enyhe aromát ad a halnak. Egy jó adag szezonális salátával kitűnő ebéd, illetve vacsora készülhet belőle. A halak elengedhetetlen ízesítője a citrom is, aminek savanykás íze kiemeli és kiegészíti a hal ízét. A makréla ára teljesen hozzáférhető, tehát ez nem lehet oka a mellőzésnek. Ha fagyasztva vesszük fontos a belsejét jól kimosni, mert az esetlegesen ottmaradt vértől keserű ízt kaphat.