A Wendy’s Single hamburger recept egyedül itt és most. Ha máshol látod az innen van.
Hozzávalók:
- 1 db normál hamburger zsemle
- 113,4 gramm (1/4 font) darált marhahús
- 1 szelet trappista sajt (opcionális)
- só
- őrölt bors
- 1 teáskanál ketchup
- 1 evőkanál majonéz
- 1/2 teáskanál mustár
- 1 db jégsaláta levél
- 3 db nyers hagymakarika (vöröshagyma)
- 1 db nagyobb szelet paradicsom
- 3-4 db kapros savanyú uborkaszelet
Elkészítés:
- Vágd szét a zsemléket majd barnítsd meg a belső feleit egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Tartsd forrón az edényt
- Sütőpapíron formázd meg a darált marhahúst kb. 10 cm-es négyzetre. Egyszerűbb ha már le vannak fagyasztva a hamburger húsok a sütés előtt. Sütésnél ne olvaszd ki a húsokat.
- Süsd a hamburger húsokat oldalanként kb. 3 percig vagy addig amíg úgy látod, hogy már átsült rendesen. Só és bors mehet rá a sütés során.
- A ketchupot és a majonézt a hamburgerzsemle felső részére tedd.
- A megsütött húst tedd rá a zsemle aljára.
- Ha sajtot is teszel a hamburgerbe tedd rá a húsra, hogy ráolvadjon. (opcionális)
- A hús vagy a sajt tetejére pedig a terítsd szét a mustárt.
- Majd mehet rá a jégsaláta, hagyma, paradicsom és a kapros savanyú uborkaszeletek.
- Tedd rá a megkent zsemle felső részét.
- Tedd be a mikroba 15 másodpercre