Wendy’s Single hamburger recept

A Wendy’s Single hamburger recept egyedül itt és most. Ha máshol látod az innen van.

Hozzávalók:

  • 1 db normál hamburger zsemle
  • 113,4 gramm (1/4 font) darált marhahús
  • 1 szelet trappista sajt (opcionális)
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál ketchup
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1/2 teáskanál mustár
  • 1 db jégsaláta levél
  • 3 db nyers hagymakarika (vöröshagyma)
  • 1 db nagyobb szelet paradicsom
  • 3-4 db kapros savanyú uborkaszelet

Elkészítés:

  • Vágd szét a zsemléket majd barnítsd meg a belső feleit egy nagyobb serpenyőben közepes lángon. Tartsd forrón az edényt
  • Sütőpapíron formázd meg a darált marhahúst kb. 10 cm-es négyzetre. Egyszerűbb ha már le vannak fagyasztva a hamburger húsok a sütés előtt. Sütésnél ne olvaszd ki a húsokat.
  • Süsd a hamburger húsokat oldalanként kb. 3 percig vagy addig amíg úgy látod, hogy már átsült rendesen. Só és bors mehet rá a sütés során.
  • A ketchupot és a majonézt a hamburgerzsemle felső részére tedd.
  • A megsütött húst tedd rá a zsemle aljára.
  • Ha sajtot is teszel a hamburgerbe tedd rá a húsra, hogy ráolvadjon. (opcionális)
  • A hús vagy a sajt tetejére pedig a terítsd szét a mustárt.
  • Majd mehet rá a jégsaláta, hagyma, paradicsom és a kapros savanyú uborkaszeletek.
  • Tedd rá a megkent zsemle felső részét.
  • Tedd be a mikroba 15 másodpercre