Lazacszeletek roston ananász-koriander-mártásban

Lazacszeletek, friss ananász, lima, fokhagyma, elmorzsolt száraz erős paprika, juharszirup, korianderzöld, kukoricakeményítő

Veszek egy nagy vagy két kisebb ananászt, meghámozom, húsának egy részét arra használom, hogy gyümölcscentrifugával kinyerjek belőle két deci levet, a megmaradt gyümölcshúst felkockázom. A lét lábosba öntöm, belecsavarom egy lima levét is, beleszórom az ananászkockákat, beleteszek néhány gerezd finomra vagdalt fokhagymát, egy kanál elmorzsolt száraz erős paprikát (chilit), egy-két kanál juharszirupot, majd felforralom. Öt percig takarékon főzöm, akkor beledobok két nagy csipet összevágott korianderzöldet. Egy kanál kukoricakeményítőt simára keverek két kanál vízzel, a mártáshoz adom, és további két perc főzéssel besűrítem. Közben roston megsütöm a lazacszeleteket, és az ananászos raguval leöntve tálalom. Rizsköretet adok hozzá.

Szerző: Váncsa István