Buddha tál

Napjainkban egyre divatosabbá váltak a superfood ételek, melyek tele vannak tápanyaggal, vitaminnal és jót tesznek az alakunknak.

A rohanós mindennapokban is praktikus étel, mert gyorsan elkészíthető és könnyen elcsomagolható akár a munkába is.

Kerülhet bele hús, de lehet vegán is. Igazából teljes egészében az ízlésünkre és a fantáziánkra van bízva, milyen összetevőkkel szeretnénk készíteni.

A gabonaféle lehet bulgur, kuszkusz, vadrizs vagy quinoa, mellé a növényi fehérje a bab, csicseriborsó, vagy tofu. Állati fehérje lehet csirke, kacsa vagy akár garnélarák is. Legtöbb esetben a zöldségek nyers formában jelennek meg a tányéron, mint például az avokádó, borsó, paradicsom, répa és salátafélék, illetve lepirítva és párolva a cukkini, édesburgonya.

A végére szószt is készíthetünk, mely növényi zsírban gazdag és fűszerekkel ízesített. Ilyen például a tahini, halszósz, joghurt, oliva olaj, valamint díszítésként lenmag vagy szezámmag.

Egyik kedvenc receptem:

  • csirkemell grillezve, felcsíkozva
  • répa reszelve
  • koktélparadicsom
  • kápia paprika csíkokra vágva
  • avokádó lapokra szelve
  • citromlé, fokhagyma, szezámolaj szósznak
  • díszítésként megszórva fekete szezámmaggal